Your triggers are your teachers

Gepubliceerd op 2 december 2020 om 10:58

Je zal het vast wel herkennen: je irriteren aan personen of situaties. Irritaties zijn niet fijn, tenzij, je er een zelfonderzoekje van maakt..

Irritaties onderzoeken

Irritaties liggen vrijwel altijd bij jezelf. Een persoon triggert iets in jou. Dat de ene zich wel aan een persoon of situatie irriteert, maar de andere persoon niet, zegt eigenlijk al genoeg. Vaak is het zo dat wanneer je je aan iemand je irriteert, dit iets is waar je zelf wat meer van zou willen hebben.

Puck heeft altijd het hoogste woord wat jij super irritant vindt. Dat kan bijv. triggeren:
- Jij wilt zelf wel iets meer op de voorgrond durven treden
- Jij vindt het moeilijk om voor je eigen mening te gaan staan, doet zij wel


Puck eet altijd heel gezond en slaat een glas wijn af bij een vriendinnen etentje, super irritant. Dat kan bijv. triggeren:
- Jij wil zelf gezonder leven
- Jij wil zelf graag wat meer controle hebben over je keuzes
- Jij wil jezelf ook graag je zo standvastig durven uitspreken als Puck in een groep en je minder van anderen aantrekken

Het betekent niet dat jij 100% wilt wat diegene doet, maar iets in de irritatie zegt wél iets over jou. Als je hier meer op let kun best wat over jezelf te weten komen. Waar zou jij graag iets meer van willen? Het maakt het ook “leuker/makkelijker” als je je aan iemand irriteert. “Thanks, je hebt mij weer inzichten in mezelf gegeven”.

Je hoeft echt niet elke irritatie 100% te gaan doorgronden (dat zou pas irritant zijn;)) maar wel heel leerzaam om soms toch eens jezelf af te vragen: waarom irriteert dat mij zo?


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.