Mannelijke versus vrouwelijke energie

Gepubliceerd op 5 januari 2021 om 20:00

Wauw, laatst las ik een stuk wat precies onder woorden brengt hoe ik denk over mannelijke vs. vrouwelijke energie. Ik ben al een tijdje geïntrigeerd hierdoor en dat komt voornamelijk omdat een tijdje geleden bij mij PCOS is geconstateerd. Als je niet weet wat het is en het graag wilt weten, kun je het beste even googelen, maar ik leg het hier niet uit omdat dat niet is welk punt ik in dit artikel wil maken. Reden van mijn interesse in mijn vrouwelijke energie is omdat PCOS kan ontstaan door overproductie van mannelijk hormoon (testosteron). Omdat ik geloof in de connectie tussen body, mind en soul probeer ik altijd te onderzoeken waar mijn lichamelijke klachten vandaan komen. Ik geloof namelijk dat mijn lichaam mij iets wil vertellen met PCOS.

 

Al vrij snel kwam ik erachter dat ik vrij vaak ''mijn mannetje'' sta

Dus, ik ging op onderzoek uit en hier kwamen verschillende dingen uit, maar ik constateerde onder anderen al vrij snel bij mezelf dat ik vaak ‘’mijn mannetje’’ sta. Zowel privé, maar vooral zakelijk. Ik had het gevoel dat dit moest. De wereld is ondertussen zo ingericht dat vrouwen hetzelfde kunnen als mannen. Wat vaak inhoudt dat als je de top wilt bereiken, je instelling moet zijn: gewoon gaan, geen overbodige emoties en gevoelens. 

In het stuk wat ik las, kwam precies naar voren hoe ik het wilde verwoorden. Ik zocht namelijk naar de uitleg. Ja, ik vind het ontzettend goed dat wij vrouwen dezelfde kansen krijgen als mannen. Toch voelde ik een maar.. Totdat ik het volgende las:

Het feminisme gaat er heel erg vanuit dat vrouwen kunnen wat mannen ook kunnen, terwijl er eigenlijk gefocust moet worden op wat nu precies de kracht van vrouwelijkheid is en dát gelijk maken aan de kracht van het mannelijke. Bij mannelijke energie zit altijd de drive om zo hoog mogelijk te komen en bij vrouwelijke energie zit juist iets verbindends. Dit is een van de redenen waarom vrouwen minder aan de top komen, ze hoeven niet zo nodig. Ze focussen zich eerder op de sociale kant en die wordt als minder belangrijk gezien. Topfuncties gaan vaak over concurrentie en het positioneren van het bedrijf naar de buitenwereld en functies onder de top veel meer over het bedrijf zelf. Het verkeerde is alleen dat deze functies niet als gelijkwaardig beschouwd worden.

Ik vind dat dit echt de spijker op z’n kop slaat. We hoeven niet ‘’ons mannetje’’ te staan, maar juist ‘’ons vrouwtje’’. Dan creëren we the best of both worlds!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.